2011. május 30., hétfő

Halacska

Gerincferdüléses halacska(volt)?Valami különc halacska(volt)?Vagy netán az aranyhalacska(volt),aki teljesitette három kivánságodat?

2011. május 25., szerda

Gyöngyzsák

Nem zsákbamacska - zsákbagyöngy.

2011. május 22., vasárnap

Gondolatok - Higgy magadban!

Korunk divatos és igen erőteljes dogmája - higgy magadban!Eszembe nem jutna megkérdőjelezni,éppen azért,mert annyira belesimult már a társadalomba,ráadásul logikusan is hangzik.Csak egy könyv akadt a kezembe,Gilbert K.Chesterton:Igazságot! cimű könyve.Azt mindjárt láttam,hogy beletörik a bicskám,mert nagyon filozófikus,ráadásul a cim sem tetszett,hol van már manapság az igazság(hát ugye odaát...).Nem tudom mikor iródott a könyv,de az iró 1936-ban halt meg,vagyis talán abban az időben még lehetett irni igazságról.
Mindenesetre érdekes dolgokat szemezgettem belőle.Mindenek előtt ezt a gyöngyszemet.Az iró kissé morbid példát hoz fel,hogy rámutasson,mennyire üres ez a kijelentés.Miszerint egyértelműen megállapitható,hogy hol találhatóak azok az emberek,akik hisznek magukban : a bolondok házában!!!
A bolondok mindig teljes meggyőződéssel hiszik az elképzeléseiket.Kételyeik csak a gondolkodó embernek vannak.
Tovább futva a gondolataimmal,az jutott eszembe,hogy miért annyira népszerű mégis ez a kijelentés.Egy materialista társadalomban,ahol csak az anyag létezik,hogy is hihetnénk valami magasabb szellemben,marad csak ennyi,hogy magunkban higgyünk.Ezért olyan romboló a mai kor vallása,mert megkötöz és tárggyá alacsonyit.
Őseink hitték az Istent,valamit ami tőlük beláthatatlanul több és megmagyarázhatatlanul jelen van.Ma azt mondjuk,gondolkozz pozitivan,mert a gondolataiddal teremtesz,jaj,ha kételyeid vannak,mert akkor azt vonzod be.Az ember nem gép,hogy folyamatosan pozitiv gondolatai és érzései legyenek,akkor azon filózik,jaj,most ezekkel a gondolatokkal bajt hozok a fejemre?Mennyivel könnyebb volt az ősi hit,érhették az embert csapások,elkeseredhetett rajtuk,de a hite attól megmaradt,valami,ami tőle beláthatatlanul több,az nem veszett el,és ez meg is tartotta az embert.De hogyan lép tovább egy ember,aki csak magában hisz és a gondolataiban,mi fogja megtartani,ha valami tragédia éri?Mennyire lesznek pozitiv gondolatai a tragédia közepette?
Az egészen sötét kételytől az - ezt én egy csettintéssel könnyedén meg tudom csinálni - érzéséig terjed az ember.Olyan kár lenne ezt a terjedelmét összezsugoritani.Bár azt hiszem itt is a jó öreg arany középút az üdvös. Őseink azt mondták:segits magadon,az isten is megsegit.Vagyis te is kellesz és kell még Valaki . . .
Mennyi gondolat lehet még,ami beépült a társadalmunkba és észre sem vesszük,hogy ostobaság?!!

2011. május 18., szerda

Lélektánc

Egészen könnyed,légies nyaklánc.Lassan csorgott be a tudatomba minden részletével együtt,élesen,nem hagyva nekem gondot,hogy hogyan oldjam meg a részleteket.Egy teljesen új kollekció első,ihletett darabja.A többi,ami készült,már hozzágondolás.Nem tudom miért érzem úgy,hogy az ihlet értékesebb,mint a fantázia.A fantázia értékesebb,mint a tervezés.A fejben tervezés értékesebb,mint a rajzolgatás,vagy ne adj'isten gépen tervezgetés,nyomkodom a gombokat és majd csak kialakul valami.Nem tanultam a szakmát,nem értek hozzá.Rakjon helyre valaki,ha úgy látja,hogy el vagyok tájolva.De érvekkel,mert csak azzal lehet rám hatni.

2011. május 16., hétfő

Harangvirág

Bűbájos,zabálni való kis füli,és igen-igen,még mindig a tavasz jegyében.
Magamhoz képest meglepően szimmetrikus,sőt még a két füli hossza is majdnem egyforma.

2011. május 11., szerda

Jönnek az amőbák

Kellően véletlenszerűek,izgalmasak és szinesek ahhoz,hogy a szivembe lopják magukat.Remélem más is igy lesz  ezzel.

2011. május 9., hétfő

Rózsaszin álom

Jesszus,szerelmes dalok és rózsaszin ékszerek!Ja,hogy tavasz van?!Na,de nem vagyok én már tizenhat.

2011. május 7., szombat

Tükörlények


És itt jönnek a legújabb kedvenceim.A lényeim az aktuális nagy kedvencem a sejtelmességük,titokzatosságuk miatt,amit most a tükör még erőteljesebbé tesz.És ami miatt még nagyon szeretem őket,az a dinamizmus,az örök mozgásban levés.Na,nem perpetuum mobile,a mozgás nem fizikai sikon történik.

2011. május 6., péntek

Gyöngycsokor


Számomra a nyár buja szineit idézi ez a gyöngycsokor,ami medállá állt össze és füli is lett belőle.

2011. május 4., szerda

Artemis lények



Még mindig nagy kedvenceim,talán nem is látszik mennyire,mert nem is nagyon töltögettem fel a Meskára sem.Na,ezután másképp lesz.

2011. május 2., hétfő

A véremben vagy


Hoztam egy kis hazai izeket.Valamikor a télen széttúrtam ezért a dalért a You Tube-ot.De mivel sem előadót,sem dal cimet nem tudtam,nem találtam meg.Most találkoztam egy ismerősömmel és hirtelen beugrott,hogy ő biztosan tudja és tudta is ugyanilyen null információ mellett is.Csak annyi,hogy nagyon szép szerelmes szám és,hogy szerb nyelven énekel.Az angol felirat,amennyire meg tudom állapitani,hozza a sztorit,de szerintem,ahogy énekel,az minden nyelven érthető.