2011. augusztus 29., hétfő

Stilus

A meskán még anno a könnyebb keresés, vagy rátalálás miatt vezették be többek között a stilus szerinti keresést. Vagyis a vásárló csak beirja, hogy milyen stilusú, milyen szinű dolgot keres, milyen alkalomra és elméletileg a gép már listázza is a keresett árút, csak választania kell. Na, ez nagyon jó elmélet, csak gyakorlatban nem tudom hogyan működik. Én konkrétan egy kategóriába sem tudtam besorolni magam, vagyis sehol sem jelenek meg ilyen speciális keresések alkalmával. Hátránynak hátrány, az tuti, de az ember legalább el élvezkedhet azon, hogy beskatulyázhatatlanok az alkotásai. Na, de az etsy kifogott rajtam, ő is bevezette a stilus szerinti keresést és micsoda blamázs, kapásból három kategóriába is be tudom sorolni magam a felsoroltak közül. Hát hová lett a kategórián kivüliség ?!  Az egyik ilyen kategória az abszrakt stilus, hát ebbe gond nélkül nagy részét az ékszereimnek. Csak nem hiszem, hogy túl sokan lennének, akik abszrakt ékszert keresnének, igy ezzel a jelzővel. De van itt egy nagyon kedvemre való, a bohó, ezt a jelzőt szintén elég sűrűn használom az ékszereimre. Nagyon örülnék azoknak az emberkéknek, akik bohó stilust keresve találnának rám, és úgy éreznék igen, ezt kerestem! És itt van még a fantasy, bár én a stilus hagyományos értelmében nem vagyok éppen fantasy, de ezt a jelzőt is sokat használom. Már csak azért is mert az Artemisből az etsyn Artemis Fantasy lettem. Mivel az előbbi felhasználónév foglalt volt, a fantasyt úgy értelmezem hozzá, mint ugye kirobbanó fantázia, nem pedig valami misztikus, sejtelmes formavilág.



2011. augusztus 19., péntek

Nyereményjáték

Akartam egy játékot az etsy boltom nyitásakor,ami még júniusban volt, de a játék valahogy elmaradt. A júliusi blog évfordulóm is szép apropó lett volna egy játékhoz, ugyanis akkor lettem egy éves. Csak valahogy megint elmaradt. Augusztus végi okot már nem tudok összakaparni, de játék márpedig lesz. És semmi más dolgod nincs csak megjegyzést hagyni az ajándékblogon. A kiválasztott ékszer pedig ez az örvénylő, piros medál. 

2011. augusztus 17., szerda

Aranykapu vásár

Megint, vagyis először kimerészkedtem egy vásárra.A múltkori rendezvényen való szereplést tekintsük most főpróbának.De mivel ismét helyben volt, úgy éreztem, nem lehet kihagyni. Hát én csak úgy letottyantam a helyemre és vártam a jószerencsémet. De értek is folyamatosan meglepetések, örömök. Vajdasági bloggerinákkal, alkotótársakkal ismerkedhettem meg. Először Bernadett jött oda,majd Monica , aki az ékszereim alapján azonositott be. Nagyon örültem nekik. Azután a tévések kaptak le egy riport erejéig, te jó ég, élő szavakkal mennyivel nehezebb elmondani a gondolatokat, amiket én itt irogatok. A kamerafrász is kitört rajtam, mihelyt kikapcsolta, sokkal értelmesebben tudtam beszélni.Na, persze.
Azért az én kis csigaházamban sokkal nyugalmasabb az élet, azt hiszem egy jó ideig nem megyek ki vásározni. Sokkal összeszedettebb képet szeretnék magamról, az ékszereimről mutatni.Nem tudom, miért fontos ez nekem, talán csak hiúság, vagy azért, mert úgy érzem,hogy meg tudnám csinálni, többet tudnák ennél, csak ugye a lustaság, vagy nem vagyok elég céltudatos.
De a vásár egyenlegje mindenképp pozitiv, a Találkozások miatt. Ezt nem lehet monitor mögé bújva megvalósitani. És rácsodálkoztam az emberekre, akik rácsodálkoztak az ékszereimre.
Monika és Betty sokkal ügyesebbek voltak nálam, készitettek képeket a vásárról, eladókról, árúról, hangulatról. Az ő blogjukon láthatóak további képek.

2011. augusztus 8., hétfő

Lélektánc


Nem először járok már igy, hogy a nyaklánchoz nem készül fülbevaló, nincsen hozzá ötlet, vagy ihlet, nem tudom, de nem készül. Aztán a vásárló kéri, hogy készitsek hozzá, és mintha éppen ez a kis instrukció hiányozna, jelen esetben csak annyi, hogy kicsi legyen és diszkrét és abban a pillanatban már jön az ihlet, és csodálkozom, hogy eddig nem jutott eszembe, mert ehhez a nyaklánchoz ez, és csakis ez a fülbevaló illik.

2011. augusztus 5., péntek

Korall

Valami elképesztően vadra, feltűnőre sikeredett a legújabb nyaklánc. De nem én tehetek róla, hanem ezek az égő piros gyöngyök, amik hanyagul csüngnek alá egymás hegyén - hátán.

2011. augusztus 3., szerda

Szinorgia

Minden üvegdarabnak van párja, egy szinben hozzáillő gyöngyszem , vagyis kétszer futnak végig ugyanazok a szinárnyalatok, egészen kaotikusan és egészen harmonikusan.

2011. augusztus 1., hétfő

Virágszál

Egy szál virág, magamhoz képest meglepően részletesen kidolgozva. Csak jött egy vágy, hogy virágot akarok, üvegvirágot.