2011. február 21., hétfő

Mix tükör

Azért a furcsa cim,mert a tükör tényleg vegyes egy bizonyos szempontból.A virág rajta még egy előre gyártott minta,a keret viszont (szerintem letagadhatatlanul) már az én formám.
Úgy látszik itt már próbálkozott áttörni bennem valami,csak akkor még nem sikerült.Még ezután kerültem egy egészen új környezetbe,új kihivásokkal,az üvegálmaim pedig teljesen háttérbe szorultak.
Ebben a pár évben úgy alakult a környezetem,hogy intenziven rengeteget tanultam magamról és a világról is.Nem volt könnyű,tulajdonképpen teljesen szétesve jöttem ki a helyzetből.Ebben a szétesett állapotban tódultak be az életembe az új formák,új gondolatok,új erők.Igy utólag olyan,mintha még minderre szükségem lett volna ahhoz,hogy itt legyek,a megismerésre és a szétesésre is.Amit azóta épitek és most erősebb,mint valaha.(ami persze nem azt jeleni,hogy nem megingatható)
Tulajdonképpen itt van a mi aktuális világunk nagy átverése : a mai ember nem tanulni,tapasztalni,fejlődni akar,hanem jól élni,szórakozni,boldognak lenni.Csak az a gond,hogy igy nem lehet előre haladni.Hadd legyek megint teátrális : ilyen szinten nem érhető el semmi magasztos vagy mélységes.
Az új utam nem egy kitaposott és egyértelmű út.Az új utam egy homályból  előgomolygó gondolat,ami mégis van olyan erős,hogy kövessem.Először is egy határozott pillanatomban kidobtam minden előregyártott mintát,nem lesz többé szükségem rá,hogy valaki más formáival ékeskedjem.
De azért bárki rajzolta,tervezte is ezt a virágmintát,igazán szép munkát végzett.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem olvasni a gondolataidat is, mert elgondolkoztat engem is.
    A mai vilagrol amit irtal, igen, maximalisan egyetertek.Gyerekeknel pl. borzasztoan latszik, hogy azonnal csak akarnak, tanulas, kuzdelem, dolgozas nelkul. Nem is akarjak megizelelni a valamit magadtol elersz utjat, ha dolgos is, de annak olyan mas ize van, nem beszelve a kozben szerzett tudassal.

    Nagyon szep napot kivanok!

    VálaszTörlés
  2. Bárki rajzolta ezt a virágmintát, az mind kevés. Te is kellettél hozzá, hogy végső formát kapjon, új életre keljen. Ennél szebb életre nem is vágyhatott volna...Gyönyörű lett!!

    VálaszTörlés
  3. Látod, milyen jó, hogy a gondolataidat is megosztod, nem csak a kezed /és lelked/ szívet gyönyörködtető munkáit?! :))

    VálaszTörlés
  4. Igen, tényleg látni, hogy a virágok és a keret két külön világ. A leírt gondolataiddal abszolút egyet értek! És persze az előre gyártott minták is hasznosak (nem csak az üvegeknél), hiszen sokat lehet azokból is tanulni, gyakorolni.. :)

    VálaszTörlés