2011. április 27., szerda

Örvény

Mindenki azt adja el,amije van.Mivel anyagi világban élünk,szükségünk van táplálékra,valami védett helyre,olyan dolgokra,amivel megóvjuk és fenntartjuk a fizikai valónkat.Mivel ma már anyagias világban élünk,ettől a fenntartástól sokkal többre vágyunk és hajtunk.Bár ez a lényegen nem változtat,csak a terheinket növeli.Szóval mindenki azt adja el,amije van.Ha valakinek esze van,az jól járt a mi társadalmunkban,mert elég jól fizetik.De például,aki a testét adja el,azt már kiveti a társadalom.Nem titok,legjobban az jár,aki lelkiismeret nélkül profitál az eszéből.Sokan vannak,akik a fizikai erejüket adják el,akik nap,mint nap gyűrik a melót napi tizenkét órában.Ma egy tömény és kissé unalmas filmet néztem,talán ezért az egy gondolatért:"Az ébrenléted minimálbérért eladod,de az álmaidat már ingyen megkaphatják"
Az anyagi világban egy minimálbér fontosabb,mint az álmok.Igen,persze mondhatod,az álmokból nem lehet jól lakni,de álmok nélkül nincs fejlődés.Ha nem lennének köztünk emberek,akik kockára teszik a napi betevőjüket az álmaikért,szegényebb lenne a világ.
Az ékszer,amit mutatok örvénylő és kaotikus,mint a gondolatok.


3 megjegyzés:

  1. Érdekes, hogy épp most írsz erről, mert pont azon gondolkoztam, hogy miért is nem én vagyok a programszervező (mondjuk), aztán eszembe jutott, hogy akkor nem lenne elég időm arra, hogy azon tűnődjek, amiken szoktam, mert tele lenne a fejem elintézni valókkal (a sajátomon kívül).
    Summázat: mégis csak jobban tudják mi jó nekem! :)

    VálaszTörlés
  2. A helyzet az Marianna, hogy most nem ertek egyet..mindenki azt ad el, amiert penzt kap, es ez szamtalanszor nem azonos azzal ami az ove:)sajnos:(plusz, amire kereslet, piac van, es a mai vilag arrol szol, hogy versenyt kell futnod az aktualis piaccal, mert gyorsan valtozik..

    A nyaklanc nagyon szep, a szine nagyon megerintett, sokat sejteto.

    VálaszTörlés
  3. -Na,ezt nem tudják megcsinálni sokan,hogy ne vegyék körül magukat mindenféle fontos és halaszthatatlan dologgal,hanem mondjuk csendes gondolkodásra is maradjon idő.
    -Igazad van Ágnes,nem is kis méretű jelenség a társadalomban,hogy azt is el lehet adni,ami nem a miénk.Ők azok,akiket úgy jellemeztem,hogy lelkiismeret nélkül profitálnak az eszükből,mert azért ész kell ahhoz,hogy kigondolj mondjuk egy sikkasztást vagy rablást,de a korrupciót is igen magas szinten művelik.De azért sokan vannak,akik ezt nem engedik meg maguknak,sőt nem is versenyképesek a maguk árújával.

    VálaszTörlés