2012. október 15., hétfő

A kis hamis

Csillogó - villogó gyöngyöket rendeltem Ámerikából még valamikor a nyáron. Meg is érkeztek rendben, alig vártam, hogy leülhessek és elgyönyörködhessek bennük. Hanem a kezembe akadt az egyik gyöngycsomag és azonnal észrevettem, hogy nincs súlya, nem olyan a csillogása, mint a többinek. Mindjárt utána olvastam  és látnom kellett, hogy nem tévedésből küldtek műanyag gyöngyöt az üveg szerelmesének, hanem bizony én rendeltem, csak nem vettem észre a leirásban sem és a fotókon sem, hogy ez nem az én végzetem, ez nem üveg

Lett belőle füli, és a pimasz még milyen könnyed, kacér csillogást produkált fotózáskor, hogy az üveggel ilyet még nem sikerült elérnem. Erre csak egy magyarázatom van : az üveg sokkal tartalmasabb, karakteresebb, testesebb. Olyan, mint egy jó bor.
De azért nem csodálkozom, hogy manapság sokan beérik a könnyebbel, a tartalmatlannal minden téren, hiszen sokkal könnyebben emészthető, hm . . . és még szép is.

2 megjegyzés:

  1. Én ki nem állhatom a műanyag gyöngyöket valamiért, teljesen megértelek.. de ez remekül néz ki! Rozé színe van! :)

    VálaszTörlés
  2. Ha nem tetszene, nem mutogatnám, de mivel van olyan szemtelen, hogy jól néz ki, arra gondoltam, talán valakinek megfelel igy, hogy ő csak műanyag.

    VálaszTörlés