2013. július 4., csütörtök

Gondolattöredék - a gondolatokról





Óriási divatja van most a pozitiv gondolkodásnak. Légy sikeres, légy gazdag, légy hires! Rengeteg sikerkönyv iródik e témára. Szerintem, ha valaki már elolvasott párat, maga is tudna irni egyet. A lényeg az, hogy mit gondolsz, mert amit gondolsz, az manifesztálódik az életedben.
Soha ennyi pozitiv könyv, soha ennyi gyógyitó, és mégis rengeteg beteg ember, rengeteg szomorú ember, rengeteg probléma. Lehet, hogy valahol hibádzik valami?  A fenti  idézet jött velem szembe, talán, hogy más látószögből is megnézzem a dolgot.
A technika egyébként hatékony, ha odafigyelsz a gondolataidra és lecseréled a negativakat épitőekre, ez szükségszerűen megmutatkozik az életedben. Maga a technika a hipnózisból alakult ki, ha egy embernek hipnotikus állapotban beültetnek valamilyen információt az elméjébe, az ember éber állapotában is ezt a parancsot, mintát követi. Ezek tények, nem hiedelmek. Ha végül mégsem működnek ezek az önhipnotikus gondolatok, talán azért van, mert az embert egyáltalán nem erre teremtették, nem arra gondolták ki, amit a mai materialista, kapitalista társadalom követel tőle.
Lehet sok pénzed, lehet hatalmad, de vajon jó ez? Mindenki tudja, hogy a sok pénz, a siker általában elemberteleniti, üressé teszi az embert. De a nyomás óriási, hiába tudom, hogy nem jó, mégis törekszem rá, mert hipnotizálva vagyok.Végül nem is az a kérdés, hogy működik a technika, vagy sem, hanem hasznára van - e ez az embernek vagy sem. És most még nem mentem tovább a karma, az eleve elrendeltség irányába, pedig a kijelentés nagyon arra felé húz. De ez csak egy gondolat töredék.
Még hadd hozzam ide egy korábbi gondolatomat : az aktuális istenekről  -   szabad megkérdőjelezni az aktuális valóságot, trendet, divatot, igazságot ? Szükségszerű !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése