2012. október 8., hétfő

Újra : Az első

Ki emlékszik még az elsőre? Én igen, hiszen az életemnek fontos pillanata. Ma is emlékszem arra az érzésre : biztosan tudtam, hogy rátaláltam, de ez egészen a háttérben, homályosan volt jelen. Mint egy kőkemény szikla, amit bozontok lepnek be, nem látszik, de ott van. Eltakarta a sok kérdés és gondolat, töprengés, próbálkozás, hogy : na de hogyan fogom a való világban megjeleniteni, hogyan fogom létrehozni, hogyan fogom eljuttatni az emberekhez. Honnan tudtam akkor, az elsőnél, hogy még lesz több, lesz sok, évekig eltart, mire feldolgozom, kimeritek egy - egy ötletet. Nem tudtam, csak a homályos érzés volt.
Sok kicsi és nagyobb akadály gördült elém, amin azóta mondhatom átverekedtem magam. Persze fejlődni mindig van hova.



Egy ideje folyamatosan kisért a gondolat, hogy az elsőt újraalkossam. Háát, óriási különbség lett az első és az "utolsó" között. Nekem a hozzá tartozó érzés ugyanaz, de a kivitelezés fényéveket fejlődött. Hiába a közhely rátapint a lényegre : gyakorlat teszi a mestert.
Gondolom nem kell külön felhivnom a figyelmet, hogy melyik az, ami most készült és melyik az, ami három évvel ezelőtt,

3 megjegyzés:

  1. Te jó ég! Már három éve volt! Milyen jó, hogy hallgattál a késztetésre, mennyi örömöt és szépséget adtál nekünk!

    VálaszTörlés
  2. Hát igen.. a forma és az elgondolás már akkor is zseniális volt, de tényleg látszik a fejlődés.. tetszik az új verzió is, nagyon! És az egyik ráadásul kék.. ami nálad azért egész ritka! :)

    VálaszTörlés
  3. -Igen, ennek már három éve! Örülök, hogy értékeled!
    -A forma valóban zseniális, a legnagyszerűbb benne az, hogy teljes egészében ajándék, nincsen benne elgondolás, csak hmm. . . nem tudom leirni, hogy akkor mégis mi.
    Igen, kék, de van benne zöld is, és a zöldet már megtanitottak szeretni kedves blogtársaim. Türkizes árnyalatok mind az üvegdarabok és ebben már nem győzök eleget gyönyörködni.

    VálaszTörlés